A A A

De VIC CCD vinger joystick is een volledig proportionele joystick met een ingewerkt aanraakcontact, die zonder enige kracht kan worden bediend.

De VIC vingerjoystick werd speciaal ontwikkeld voor mensen met een degeneratieve spierziekte en is aan zijn tweede editie toe. De VIC CCD vervangt de vroegere VIC vingerbesturing welke ook wel eens de MAGIC BOX genoemd werd. De VIC CCD heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen last meer van vocht en condens. Het principe is uiteraard hetzelfde gebleven. U brengt uw vinger in de opening, deze wordt door de VIC gedetecteerd. Van zodra u in een bepaalde richting beweegt zal de rolwagen proportioneel in de overeenkomstige richting gaan rijden (proportioneel = hoe verder u beweegt, hoe harder de rolwagen rijdt en dit in alle richtingen). En dit zonder ook maar aan of tegen iets te komen. U beweegt als het ware in het ijle.

In plaats van de vinger kan de gebruiker ook een uiterst licht staafje of een ander voorwerp gebruiken om de rolwagen te besturen. Op de foto hiernaast ziet u een gebruiker met een stuk van een zuigrietje aan zijn vinger bevestigd. De gebruiker kan het staafje in de hand houden of het kan aan de hand worden vastgemaakt met speciaal thermoplastisch materiaal, dat vaker door therapeuten wordt gebruikt. Essentieel bij dit alles is uiteraard de veiligheid. Aangezien de meeste gebruikers niet meer over de nodige kracht beschikken om hun vinger of staafje uit de vingerbesturing te brengen is het noodzakelijk om een aanraakschakelaar te voorzien die ten allen tijde kan aangeraakt worden met een ander lichaamsdeel (andere hand, wang, enz...).

De vingerbesturing wordt ook dikwijls gecombineerd met een handverwarmer en een plexi koepel om de warmte te behouden.

De VIC CCD wordt ook geleverd met een uniek installatieset. Zo kan de VIC in om het even welke richting worden geïnstalleerd. Zelfs ondersteboven blijft de besturing optimaal functioneren.
Bent u geïnteresseerd in dit model? We geven u graag meer uitleg.