A A A

De kinbesturing bestaat in drie uitvoeringen,
elektrisch en mechanisch wegzwenkbaar en op een schouderharnas:
  • De elektrisch wegzwenkbare kinbesturing is in functie van de zelfstandigheid het meest aangewezen. De gebruiker beschikt immers over de mogelijkheid om via een schakelaar of mode-aanraaktoets de kinbesturing te laten wegzwenken of terug op te roepen. De kinjoystick plaatst zich steeds op de correcte positie voor de kin terug. Bovendien is de montage van de joystick uiterst stabiel en niet overdreven onderhevig aan trillingen en schokken. HMC maakt deze besturingen zowel opwaarts als zijdelings wegzwenkbaar.
  • De mechanisch wegzwenkbare kinbesturing is de eenvoudige uitvoering zonder actuator van de elektrisch wegzwenkbare besturing. Deze heeft uiteraard het grote nadeel dat de gebruiker steeds aangewezen is op externe hulp om de besturing weg te zwenken.
  • De kinbesturing op harnas of schouderbevestiging heeft het grote voordeel dat de joystick steeds meebeweegt met het lichaam van de gebruiker. Het harnas is immers op de schouder bevestigd en steunt met de houder op de borst. Het harnas is aanpasbaar aan het lichaam van de gebruiker en is in hoogte en breedte regelbaar. De joystick is zoals bij alle drie de besturingen driedimensioneel regelbaar met behulp van een heel eenvoudig maar stevig klemmend montagesysteem.

Er kunnen uiteraard ook andere en speciale joysticks op de bevestigingen gemonteerd worden. Zo kan ook de mini-joystick of een compact light als kin- of lipsturing gebruikt worden.

Bovendien kan door in het menu van de Easy Rider de set-up voor de hoofdbesturing te activeren de sturing door de joystick beperkt worden tot drie richtingen. Door bijvoorbeeld de kin achterwaarts te bewegen zal de rolwagen eerst vooruit-links-rechts bewegen. Door een mode-schakelaar aan te raken schakelt de functie elektronisch om en zal de rolwagen nu achteruit-links-rechts bewegen wanneer de gebruiker de joystick met zijn kin achterwaarts beweegt. Deze functie is zeer handig voor mensen met beperkte bewegingsrichtingen en is uiteraard niet alleen van toepassing voor kinbesturingen.


Bent u geïnteresseerd in dit model? We geven u graag meer uitleg.