A A A


vijfwegbesturing

In principe is elke combinatie van schakelaars (mechanische of elektronische) hier mogelijk om tot een individuele oplossing te komen. Zo is de combinatie van 2 hoofdschakelaars, 2 knieschakelaars en 1 voetschakelaar reëel. Ook het gebruik van 2 hoofdschakelaars in combinatie met 2 handschakelaars en een wangschakelaar is een regelmatig voorkomende opstelling.

Het meest frequent wordt er echter in één vlak gewerkt (bv ingewerkt in een tafelblad) en dit in een individuele opstelling.

Maatwerk is hier een essentieel onderdeel van de kans tot slagen. Het is dan ook uiterst zelden dat er met de standaard meervoudige schakelaars zoals het  Tash Waferboard of de Tash minijoystick ( zie schakelaars) tot een werkende en optimale oplossing gekomen wordt.

Meestal wordt er gebruik gemaakt van het 5-wegaanraakcontact daar dit zich uitermate goed leent om een besturing volledig op maat (qua vorm, grote en dikte) van de gebruiker te vervaardigen, al dan niet ingebouwd in een werkblad.Bent u geïnteresseerd in dit model? We geven u graag meer uitleg.